FH RESIDENCE

INDIVIDUAL HOUSE

Situated in a historic residential neighborhood, we aimed to create a contemporary interpretation of a traditional house which would represent the time it was built and tune with the adjacent traditional Swedish houses.The two dominant two-level pitched- roof volumes, each in proximity with the adjacent streets where treated with minimalistic archetypal expression drawn by the surrounding context.

In contrast with the stucco and stone facade of the surrounding houses the volumes are cladded partially with distinctively horizontal profiled larch and zinc clad on the upper part of the building. This material composition divided the house into several volumes, adapting to the scale of the neighborhood at its most. The angular roof window following the main door proportions, fill the staircase space with natural light, while setting a strong relation of the study space with the green outdoor nature.

04_FH_GROUND FLOOR
05_FH_FIRST FLOOR